Sport

Maarten van der Weijden zwemt miljoenen bijeen voor KWF

LEEUWARDEN – Heel Nederland was de afgelopen dagen in de ban van de Elf Steden Zwemtocht van lange afstand zwemmer Maarten van der Weijden. De zwemmer probeerde op 18, 19 en 20 augustus de 200 kilometer lange Friese Elfstedentocht zwemmend af te leggen.

Goede doel

Van der Weijden zwom de tocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. In elke Elfsteden plaats moest Van der Weijden, volgens de traditie, stempelen en werd de plaatselijke opbrengst bekend gemaakt.

Van der Weijden, die in 2001 zelf leed aan leukemie, wist de volledige afstand van ruim 200 kilometer niet volledig te volbrengen. De zwemmer moest na ingrijpen van zijn begeleidende arts na 163 kilometer wegen gezondheidsklachten stoppen met zijn poging.

De poging van Maarten van der Weijden om de Elfstedentocht zwemmend te volbrengen leverde tot op heden (21/8/2018) ruim 3,5 miljoen euro op.

Doneren is nog steeds mogelijk. Dit is mogelijk via de website www.11stedenzwemtocht.nl.

QuickFotografie was voor Sport in Nederland (.com) en de FrieseElfsteden aanwezig bij de poging van Maarten van der Weijden. Een selectie van de foto’s kan je hieronder bekijken.